25 December 2011

.kawan.

.assalamualaikum.
second post for this night. yes. kawan. ramai kawan memang best. tapi jangan sisihkan kawan yang lame. oke. statement tuh memang elok. but. sisih. oke. terase. and yes. i'm not the good person. tak layak kot nak dipanggil kawan. and yes. bukan nak sisih. but. oke. pendek cerite. nobody's perfect. no offend. kalau terase pasal this entry i'm so sorry. but. i think yang my blog takde ramai yang tahu. so that. takde la public sangat kan. well. bukan nak cakap aku ni baek. but. rasenye ramai kawan-kawan aku takde yang aku sisihkan. and yes. ade yang lost contact tu. laen la ceritenye. but. everything memang friends first la kan. and yes. kalau ade orang yang terase macam aku menyisihkan dirinye tu. sile la. jangan malu-malu bagi tahu. and yes. aku memang dari sekolah dah jadik tempat luahan perasaan. but. listen hear. it's normal bile korang cerite your own story and i'm get mad about it. yela. kau kan membe aku. mustahil aku tak bengang kalau kau diperlakukan macam tu. oke. aku bukan tak puas hati. but. ntah. and yes. aku admit aku buat entry ni dengan penuh perasaan yang bercampo. so. faham sendiri if my word is harsh. i'm sorry again. listen. kalau aku tak layan or what so ever. please don't assume that yang aku ni dah lupe kawan pulak. oke. my words are very harsh and i really meant it. sekarang aku still boleh dengar ape pun luahan hati korang. and yes. i promise that aku akan dengar je. no more advice would comes out from my mouth again. never again. why? because aku pun bukan elok. everything yang aku advice pun belom tentu aku sendiri akan buat. so. conclusion. aku akan dengar but no more advice. i'm sorry. rasenye entry ni banyak say sorry right. orang cakap say sorry tak salah kalau betul niat nak mintak maaf. listen here. right after this. aku tempat meluahkan perasaan je. sangat dialu-alukan bagi sape yang nak meluahkan perasaan yang tak puas hati and what so ever. for your information. lepas 3 hari balek melake, dalam hati aku dah takde words dendam. it's up to you all nak decide lfe you all macam mane. and yes. sebagai kawan aku support from back je. takde hak pun nak halang ape yang korang nak rase, fikir, buat and seangkatannye. fullstop.

p/s:sorry kalau sesape terase with my words.
tapi setiap orang ade hak meluahkan kan?
aku takde tempat nak meluahkan.
so.this blog jadik my tempat.
at least tak la sake sangat kan.

kalau suke LIKE ye.Photobucket

24 December 2011

.soulmate.

assalammualaikum.
peeps. mesti pelik right. yes.this entry is about soulmate. haaa? my soulmate? naaaa. not going to talk about my soulmate la dude. just want to share something about what i'm thinking right now. and yes of course. mase dolu-dolu pun sy dah thought about it. guess what. soulmate tu exist. but yet. ye la. kite bukan tau pun that particular person that we met is our soulmate right? bukannye ade cop on their forehead tulis our name. kan? hahahaha. so funny if that thing happens. kan? okay. dah merapu. back to our topic. guess what. during my school time tu kan. i always thinking. how come two different genders. oke. oke. women and men. how come la both of them bole together for a long period of time without separating. yela. i always fikir. macam mane my mom boleh tahan with my dad behaviour and live together with my dad? and vice versa. cube you all fikir. both of them tak pernah bored ke ek? yeah i know. tu kuase Tuhan. oke. back to the main topic. as what i can see. mase couple everything is beautiful. but yet. if they claim that they had found their soulmate, how come they must be separated? how come people divorced? everything happens always ade hikmahnye right? know what. i just wonder how come for some of my friend could have a relationship yang sometime tahan for years. yelah. when i'm ask, they will said that they only have 2 or 3 ex boyfie je. haiyak. just wonder. they had their relationship at least 5 years before they separated. and why they are now separated? yes. maybe they all takde jodoh. ayat yang paling cliche yang always heard from those who had couple for a long time and they had to separate because of stupid things. ape stupid things to? ye la. like this. "you are too good for me." , "my mom said that i'm not ready yet to have a partner in my life." , "my mom ask me to focused on my study first." kan cliche tu. while mine, haih. for the longest time ever hanye 1 and half years sahaje. but tu dolu-dolu je la. and yes. now. alhamdulillah. my relationship is bertahan until now. yeah! gigih kan? so, now. baru i realize macam mane their relation boleh long lasting. yeah!there's no specific answer for that question. yes. sendiri mau faham la kan. so, tak perlu tanye. okay. listen. memang nak jumpe our own soulmate tu payah. but at least. try la. appreciate what ever yang ade right infront depan mate kite. tak salah pun kan. tak rugi ape pun. at least. we are trying. takde la later if we separated kite menyesal plak kan. at least kite dah try untuk membahagiekan our partner even kejap. so. korang pun dah besar right? sendiri boleh pilih jalan masing-masing. i just can wish all the best je. n_n





kalau suke LIKE ye.Photobucket

20 December 2011

.masa.

.assalamualaikum.
curi-curi post this entry mase kelas. teruk kan? hahahaha. someone ask me for give some times for him/her to get her/his self ready. so, what do you think? takpe la. saye kan baek. bagi mase sebanyak mane yang diperlukan olehnye. yeah!!!!! amek la. sehari, seminggu, sebulan setahun... sampai bile-bile pun tak pe. amek. amek. geram!!! ye memang. semue orang memerlukan mase untuk berfikir. ikot suke la ye. nak mase berape lame pun. terime kasih.

kalau suke LIKE ye.Photobucket

01 December 2011

.hati.

.assalamualaikum.
sekarang. tak tahu nak conteng ape dalam blog ni. banyak cerite yang nak diceritekan tapi. tak mampu nak cerite. sebab. sekarang bukan mase untuk bercerite tentang perkare yang remeh temeh ni. mungkin. laen hari. saye update.

just want to remind myself and my readers. take a good care of our heart. it might broken once we left it to the wrong person. as you know. our heart bukan barang mainan. not like once broken consider sold. yeah. so. just take a good care of it while it still in a good condition. but in this situation, i think a lot of girl out there have at least once in a life time to feel how hard it is when our heart is broken. and i agree if there's also have some guys who admit it.

if you don't want others hurt you that much so it's better if you don't do it. because you already know how hard it is to be in that situation.

*credit to mr.google.

p/s:every heart  have their own limit to be broken.


kalau suke LIKE ye.Photobucket

15 November 2011

.kawan.

.assalamualaikum.
hee. seronok jumpe mokcik jah tadi. empunye name dirahsiekan. ye la. takut dye kene bom je nnt. n_n. by the way. banyak info yang ber"gune" yang telah dikumpulkan. weeee. haa. tittle for this entry kali ni memang untuk kawan pun. but. just nak story pasal old friend yang dah lame tak jumpe. ye la. masing-masing dah sibok study kan. lagi pun tempat study dah laen. so. peluang nak jumpe pun mase cuti sem je la. mcm la sekarang kan. yes. hahaha.

mcm-mcm cerite yang keluar tadi. and yes opkos la kan. some hot and new story about them. but. naaah. i won't tell anyone about it. so, don't worry. just nak advice je to all readers. yela. bia ramai kawan. takpe. janji jgn ramai musuh. am i right? so. just behave with your own attitude la my friend. ape salahnye kalau nak jumpe, nak hang out same-same even though kite kene gune kemudahan yang ade. tak jatuh pun standard tu. am i right? ok. no offend. just terlintas je.

by the way. kalau jumpe kawan lame tuh, why not tegur. ehhh. tak salah la. cantik mane pun buruk mane pun orang tuh dieorang still kawan kite. yela after bertahun-tahun kenal takkan la dah bertembung taknak tego kan. ape? malu? sebab kau jalan dengan girlfriend/boyfriend? weiii. ape nak malu la. setakat makwe/pakwe kau tuh. why can't you be proud ade makwe/pakwe yang dicanangkan hot tuh?

haaa. tengok tu. bukan nak perli atau nak menyakitkan hati. but. yela. everybody dah besar kan. pandai dah fikir mane baek mane buruk. so, sekarang mak jemah nak tnye. salah ke kalau ade kawan? just appreciate them while they still want to be one of our friend. jangan dah sesak takde membe baru terhegeh-hegeh cari pulak. no offend yeah. n_n

*credit to mr.google.

p/s;entry kali ni bukan untuk menyakitkan hati.
but untuk renungan bersame.
harap maklum.so,kalau ade yg terase hati.
agak-agak nak memaki.
sile la ye.saye takkan balas.
n_n


kalau suke LIKE ye.Photobucket

13 November 2011

.makwe.

.assalamualaikum.
peeps. heee. pelik kan tajuk tu. bia la. hahaha. oke. meh sini. dok keliling mak jemah ni. mak jemah nak bagi nasihat sikit. eh. jap-jap. untuk girl je. ye la. nak gtau tips-tips untuk jadi makwe yang baek. so, takkan la guys pun nak joen kan? hehehe. ape? nak joen gak. oke. oke. boleh joen. kalau tak bagi nnt merajok pulok. 

tips ni tak tahu la boleh digunekan atau tak. just nak share ape yang mak jemah rase je. oke. first thing. be patient. ye la. mak jemah tahu. lumrah kan. asal perempuan je mesti nak kene saba lebih. hahahaha. tipu je tuh. oke. i admit. sometimes guys pon ade gak yang sgt la patient melayan karenah makwenye yang sgt la mengade kan. oke. both must be patient. ye la. when sometime makwe you naek minyak takkan you pun nak naek angin kan? so. nak tak nak salah seorang must be patient. orang dolu-dolu ckp ape tuh. haaa. bertolak ansur. yeah! tu yang mak jemah nak cakap tu. 

second thing. loyal. oke. ni sgt sensetif. yela. loyalty kan. ofkoz la sgt la susah nak loyal. so. mak jemah sgt la bangge dgn kawan-kawan mak jemah yang loyal-loyal tuh. gud job guys. hehehe. ape? nak tahu mak jemah loyal ke tak? ehhh. sendiri fikir la mak jemah ni loyal ke tidak. hahahaha. third thing. be more understanding. yes! memang la payah nak buat bende ni. but. if korang be more understanding. i think takde la korang buat perangai until boleh lead to a fight kan? hahaha. no offend yeah. just a saying. bukan nak perli sape-sape. maaf kalau terase. 

oke. understanding tu tak salah kan? try be more positive. but if you can't, so, don't let your emotion conquer your mind. oke?know what. kalau your emotion dah conquer your mind, then everything will be ruined. percaye la. hehehe. oke. the fourth thing is jangan la kuat sangat jeles nye tu. udah-udah le. cemburu tu bole. tapi jangan la sampai makan diri sendiri kan? tak kan la you all nak pakwe you tu langsung tak boleh nak bebual dengan girl yang memang kawan dye kot. haha. agak-agak la ye. cemburu tu bia la bertempat. kan?

oke la. mak jemah rase sampai sini dulu. ni pun mak jemah bagi sebab mak jemah sendiri ade ape orang kate tu. experience. haa. betul sangat la tu. hahahaha. dah. lagi merapu nnt. sekian je la.

#cik google sangat best!


kalau suke LIKE ye.Photobucket

12 November 2011

.MAMA.

.assalamualaikum.
peeps. korang mesti nak tau kan knpe tittle enrty kali ni mama. hehehehe. actually mama tuh short form for "MNET ASIAN MUSIC AWARD". yeah2. guess what. all the nominee is all from Korea. plus this year punye award ceremony mereke buat dekat Singapore oke! urrghh! jeles sangat! hehehe. you all boleh vote for your favourite artist ever dekat this website okey. malas nak story banyak. just check this out ye. 
this is mama 2011.


kalau suke LIKE ye.Photobucket

05 November 2011

.syukur.

.assalamualaikum.
peeps. hehehe. belom pape dah gelak. teruk kan. by the way. nak update pasal result. yeah! hahaha. ape? dekan? sape? saye? tak la. takde rezeki sem ini. ye la. banyak maen. cukup banyak buat dose sem ni. tuh yang Tuhan taknak bagi dean list lagi. hahaha. ye. saye bersyukur. sangat. by the way. untuk sape-sape yang dapat dean list sem ni tahniah. tumpang seronok untuk kamu semue. hehehe. dah dapat dean list tuh jangan riak takbur pulak. hehehe. maaf. just cemburu sikit la dengan sape-sape yang dean list tu. hahaha. seronok jugak. sebab takde orang ganggu dok tnye saye pasal result. kalau sem lepas. beduyun-duyun. hahaha. by the way. yang dpt dean list untuk this sem. keep it up oke. sem depan mane tau saye join korang semue kan. =D

*terime kasih en.google.

p/s:saye bersyukur dengan result saye walaupun teruk.
bak kate farah.ade hikmahnye tu.
n_n


kalau suke LIKE ye.Photobucket

03 November 2011

.benci.

kejap-kejap hilang. kejap-kejap hilang. mane ntah dye pegi. -_- payah. seronok la buat orang tunggu kan. -_- seronok la tinggal macam tu je. -_-

kalau suke LIKE ye.Photobucket

30 October 2011

.tulang rusuk.

.assalamualaikum.
kamu. ye kamu. pegi sane maen jauh-jauh. kite dah tak de pape. kamu pun dah ade orang laen. saye pun begitu. jadi. jage tulang rusuk kamu tu baek-baek. ye. saye taknak jadi batu penghalang antare kamu dan tulang rusuk kamu. maaf. kisah kite dah lame berakhir. jadi. kamu jangan datang lagi. mungkin dye lagi sesuai untuk kamu. dye lemah lembut. sopan santun. comel lagi tu. jadi. setie dengan tulang rusuk kamu saje ye. insyaAllah. dye bakal menjadi tulang rusuk kamu. terime kasih.
*seronok kalau dah sah kan. ><,

p/s:Tuhan.jauhkanlah kami dai segale yang buruk.
amin.



kalau suke LIKE ye.Photobucket

.busan.

.assalamualaikum.
hee. cuti sem kali ini sangat la busan. dah la busan takde lappy tesayang pula. haiyak. boleh bayangkan tak betape busannye cuti sem saye kali ini. nak kelua. waja tersayang takde juge. haiyak. semuenye busan. dok ruma hari-hari. bukak mukabuku pun ade limit. haiyak. nak balek penang. tapi taknak balek penang. hahaha. sangat la mcm sengal. oe. saye dah banya sangat merapu. mintak maaf ye. sekian.
*thanks a lot mr.google.

p/s:cuti sem diisi dengan makan,tido,makan,tido balek.hahaha.


kalau suke LIKE ye.Photobucket

.you.


lagu ni sangat best!syahdu sangat.-.-

kalau suke LIKE ye.Photobucket

29 October 2011

.cumil.

lagu ini lagi cumil!hee. n_n



kalau suke LIKE ye.Photobucket

.like.

lagu ini cumil!



kalau suke LIKE ye.Photobucket

.green.

.assalamualaikum.
seronok. ade template baru. hahaha. not to beterabor. just simple. tapi mcm heavy plak. biakan sahaje. hahaha.
saye suke tengok lelaki yang pandai maen gitar. hot sangat. *winkwink. n_n
p/s:saje nak try qoute tu. 

kalau suke LIKE ye.Photobucket

22 October 2011

.cemburu.

.assalamualaikum.
lame dah tak update. actually malas nak update. but. td stalk someone punye blog. hahahaha. jahatkan? just nak share something je.

such a wonderful thing bile once kite dpt a relationship yg very the long lasting kan? know what. i really2 envy with those couple yang still together even though relationship dieorang dah lame giler. just imagine. how they put an effort to kept their relationship lame giler. sometimes it takes almost 4 to 5 years.

ramai org ckp. relationship lame2 ni tak bagus sgt. ye la. nnt bile dah kahwin nnt dah start busan. naaah! know what, ketepikan auta itu. when someone loves their partner with their whole heart, bende2 mcm tuh takkan jadi kan? agree or not? n_n

sometimes, yes i admit it. busan gak. yela, everyday do the same thing. bile mesej plak, bak kate my mom "hari-hari mesej,tak busan ke?karang dah lepas mesej call pulak. lepas tu jumpe lagi." know what. when sometimes kite nak avoid dari do the same things everyday, guess what. later kite yg boring and yet kite yg akan start those conversation. believe me la.

yelah kan. dah hari-hari dok berkepit je. bak kate org. when you make something different, you will know what loves all about. ceit! tipu je. tu sy yg ckp. hahahaha. so, if you want your relationship berkekalan hingge anak cucu, then be faithful okay? be a honest person, be forgiving person, be understanding person dan fikir la sendiri. sgt kejam kan? hahahahaha.

by the way. to all yg dah already in relationship. please make sure that you fight for your loves until there's no hopes for you to fight. *betul ke? ignoe it kalau salah ye. n_n

*credit to mr.google.

p/s:yes i admit that i'm not a good girlfriend.
but yes, i've try do my best for him.
to my love;sorry for not being a good partner.
but everyday i'll try to make sure ,
that our relationship will ever lasting.
n_n

kalau suke LIKE ye.Photobucket

13 October 2011

.sorry.

.assalammualaikum.
sorry to say. i just didn't mean it. and it so. fine. what ever i said, there's a reasons for it. it's not like "oke!aq saje je nak ckp mcm tuh!" and did you get it. yes i know that "dye" pun ade pride. yeah right! he's a guy kan. i'm sorry again. just like what i said. i didn't mean it. didn't mean to get mad. but yet. i think it's good enough when i didn't blew up everything. sorry again. yes. i deactivate my facebook account for you dear. yeah. you told me not to get mad with him in public right? it's better i back off for a while. just sent a message then i'll be there for you. it's not like i don't want to get in touch or i'm angry with you. but just. ithink it's more better if i leave things back to usual. to you jaja fadzalina. i think it's better if you delete your wall post that you make. sorry to say but your word getting to harsh. and it's more better if you also back off and didn't easily get mad with it. okay. like she said. he also get some pride and we'll hurt his pride if we continue posting those things. to my dear fara. i'm sorry for let my emotions conquer my mind. for certain reason i just didn't mean to hurt his pride and i also didn't want to make you sad. just. think again. he did post those things to my wall and yet i just. naaaah. i don't know la. just sorry. from now on. i'll never scold him. thanks n_n

kalau suke LIKE ye.Photobucket

26 September 2011

.one.

.assalamualaikum.
mcm mane kite nak bagi tau dkt someone yg kite rindu dye? pelikkan soalan ni. tapi. dari hari tuh lagi sy pk. cne ek?

guys. kalau takde rase suke. just say it. knpe suke buat org tggu? suke ke tgk hati org saket? if you are like that. it's okay then. nak buat cne kan.  kalau taknak leave it mcm sampah. kalau nak baru kutip. itu pun kalau nmpk lagi la. kan? hati org ni dah mcm anak patung. bile dah lame. tinggal je.

hati org ni susah nak jangke. every person in this world mmg ade reason tersendiri untuk luke kan hati another person. but then. just think about it wisely. masing-masing dah besar kn? so, no need to tell everything which is wrong or right. just say it. but yes. i admit it. semue org bukan perfect. indeed. everyone will make same mistake over and over again.

tapi. semue tuh bole diubahkan? just why. you just told us that you love us. but then. leave our heart aching and bleeding. why? i just don't get it. mane salahnye? kalau ade salah, knpe tak slow talk? knpe mesty ditinggalkan mcm tuh je?

everything happens for some reasons. just tell us why. and then if you want to leave, just go. just only tell us. why. there's must be a reason right?



kalau suke LIKE ye.Photobucket

24 September 2011

.deactivate.

.assalamualaikum.
peeps. heee. deactivate facebook account. don't know how long but i think. it's more better than having it. yeah. maybe. it will take a long time. why? there's some reasons. but. tak payah kot tahu kan. heee. just. nak inform. if some of you nak cari i. just skype or ym okay. just certain person je yg tau. readers yg laen. sorry. hehehehehe. by the way. blog ni pun. rasenye. after this entry. maybe. it will take a long long time for me to update it again. well then. goodbye all. love from me. ^^,



kalau suke LIKE ye.Photobucket

.saye.

.assalamualaikum.
weeee. dapat online. hahahahaha. okay. saye.
name saye zy. heee. name pendek la. saye sayang dye. tapi. nape dye suke buat saye nanges? ke sebab saye selalu buat dye kecewe? atau. saye mmg kuat nanges? hehehehehe. normal la. eh. ape? tak normal eh kalau kuat nanges? abes tu. yg saye tgk dkt tv tu. asek nanges je. bole pulak? hihihi.

dah la. saye nak gtaw readers je. yang saye sayang same itu budak. sape-sape yang knl same itu budak. tolong bagik tahu dkt dye. saye sayang dye!!!



kalau suke LIKE ye.Photobucket

24 August 2011

.penat.

.assalamualaikum.
.peeps. hahahahaha. lame da tak update. bak kate org. besawang da! hahahahahaha. penat dah! tahu ape? ade certain org je yang tahu knpe. hahahahaha. orang kate. slow pickup tak salah. nak cte pasal slow la. bole kan?

bak kate orang. "lampi". ape ek? slow pickup. lambat pickup. loading. seangkatannye la. no worries. aq pun kdg2 loading gak. tak salah kalau loading skali skale beb. tapi.......

aq pun kdg2 loading teramat gak. tapi. takde la sampai kene trg kan bnyk222 kali keadaan tu. kan? mmg tak salah kalau nak kne terang kan bnyk222 kali. but. wait. tak kan bnde simple pun tak faham kot. ok. stakat ckp copy and paste je. faham kan? hahahahaha. mesty korang tak tau kan ape aq merepek.

tape. just certain org je yg faham. ^^, whatever it takes. jgn la slow sgt. upgrade la sikit RAM tuh. hahahaha.
kalau bab gosip222 tuh. laju je hang kan. kahkahkah. dah. fullstop. habes pahale puase aq nnt.

^^,


kalau suke LIKE ye.Photobucket

24 July 2011

.fantasy.

.assalamualaikum.
peeps. heee. want to ask something la. fantasi tu perlu tak? just want to know. sometimes i kept thinking about it. yeah. you know kan. everybody needs to dream. kan? correct me if i was wrong ye. but based on what i know la. everybody since young la kan. i bet la. everybody have their own fantasy. like young girl. dream of a prince charming will come into their life kan? heee. it just a sweet things to dream of kan?

by the way. when we keep thinking of it. actually. fantasy is important. but. jangan la sampai mcm ni. "ouh.saye tak payah kerje la.have somebody yang akan bagik money dkt saye nnt". *dead. hahahahaha. it is just nice if sometimes we dream about something yang it might be we cannot get it. with it. with the fantasy we will more cheerful and positive with our path in our life. kan?

gosh. there's a lot of fantasy that i always thought about. but. naaaah. all of the fantasy just a fantasy. nothing will change it and it will still the same even if i am grow old. but one thing. isn't fantasy such a beautiful and sweet thing that only happen once in our life? isn't it?



kalau suke LIKE ye.Photobucket

23 July 2011

untitle..

saye ni mmg baek kan. tunggu awak. then awak kol. then awak tdo. saye tunggu sebab nak skype. tapi. saye mmg baek.

-_-

how foolish i am.

kalau suke LIKE ye.Photobucket

20 July 2011

.believe.

.assalamualaikum.
peeps. want to ask something. do you believe in yourself? did you? i am tired with it. faith. yes. we need faith to guide us. but at the same time. we also need believe in our life. duhhh. stop talking nonsense la. it is impossible to understand right?

he is now a different person. not the same like i used to know. yet. he didn't know me well. plus. if i adore somebody like an artist so much. is it a sin? to adore somebody. is it a sin for me? i don't know what to do. and i don't know yet what to say. if with my behavior will make you annoyed. then. let it be. just ignore me.

i bet you know me so well. until we reach this far. but yet. i feel that you don't know me that well. i guess.


kalau suke LIKE ye.Photobucket

19 July 2011

.night.

.assalamualaikum.
peeps. terase nak buat entry mlm ni. nak cerite ape ye. haaa. pasal something something. now. fb account pun ade orang nak hack. ape la. best sgt ke hack account org? okok. i admit. mmg best. kalau nak naye orang. but. fikir la sikir kan. penting ke nak pedajal org? lagi pun. privacy org kot. yang hangpa nak dok susakan diri hack account org uatpa? tak dpt ape punn. dpt satisfaction? puas ke? haih. laen la kalau hack account bank ke. best jugak wooo! pelik-pelik je la org sekarang ni. like what i mention before. masing-masing dah besar. fikir la elok-elok. sekarang nih. ramai membe fb yang account da kene hack. kesian.

another more story. first. want to ask something. perlu ke kite nak sent a message dkt somebody. for example. pggl somebody tuh with words yg longkang. mcm s***** and etc. perlu ke? and plus. you all tak kesian ke dkt somebody tu. dah la dye tak knl you all. then you all plak p gatai sgt tgn tu bagi msj yang longkang busuk. haih. yet. ape la yg korang tak puas hati sgt with somebody tuh. lets say la. korang tak puas hati with that particular person. why not. straight to him/her face. and just blow it out. kan lagi sng. make it simple as abc la. puas hati pun puas. tak payah nak p bazir-bazir kredit sent those messages. kan?

*credit to google.
p/s:
malam ni mcm-mcm cerite yang kelua.
semue sensitivity.


kalau suke LIKE ye.Photobucket

17 July 2011

.problem.

.assalamualaikum.
.peeps. nak share something. but. first. i wanna ask something. if korang ade problem with your partner[makwe or pkwe la konon], then you all story la dekat membe yang korang rase boleh nasehat you all. then your members said like this, "alah,tinggal je minah tu. ade minah laen pulak kan yang lagik hot yang suke kat kau punn. amek je la." is it the meaning of true friend? what if kalau you all ckp mcm tuh balek bile dye pun ade problem ngan awek dye plak. fair kan?

okeh. actually. just one thing je la yang i feel that i didn't satisfied with ade la certain people that i thought "ouh ok. mamat ni nampak baek je." bak kate orang punn. first impression tuh important right? but. when the first impression is good, boleh tak buat first impression tuh jadik betul. like mcm ni la. "ouh. mamat ni mesti baek. muke baek je." tapi actually tak de la good enough kan. i don't know either what i'm thinking is right or not. but mostly it is right. mesty tak paham kan?

you all. just nak advise la kan. if one of your member ade problem with their partner. why not. jadik a good freind so that tak de la orang laen tersekse. every people in the world have their own advantages and disadvantages. so. accept je la kelemahan orang tu. nobody perfect la dude. kalau semue orang dalam dunie ni nak yang so perfect je. mcm mane pulak dgn yang tak perfect? you know what. yang tak perfect tu la yang sometimes akan sempurnakan your own life.

i don't know what else i want to said. ingat la. find a good friend not the batu api one. ni tidak. bile sendiri ade problem then story plak kt membe yang mcm longkang. datang si membe yang longkang ni pulak p bagik nasehat yang mcm longkang jugak. memang tak la kan your relationship hancur. just one thing. if korang ade problem, ingat la. tak semue problem korang kene share ngan membe. masing-masing dah already big enough. da boleh fikir mane baek mane buruk. so. think it wisely.
*credit to google!
p/s:i'm really-really sorry if you all rase my words are too harsh.
but now,i'm really-really upset.

kalau suke LIKE ye.Photobucket

16 July 2011

.gud.

.assalamualaikum.
dude!long time tak chat-chit kt belog ni kan?hahahahahaha.berhabok-habok da haaa!btw.da selamat tibe dirumah yawww!seronok.ade wifi!but.tak leh nak heaven sgt.assignment melambak pulak kan.haiyamak!

kalau suke LIKE ye.Photobucket

03 July 2011

.once.

.assalamualaikum.
saket sgt hati ni. saket yang teramat. orang cakap. kalau nak luahkan personal problem p tlis dalam diary. tp. tak suke la ade diary neh. so. nak gak tulis dalam ni boleh? btw. kau kan jantan. suke hati orang la nak tulis ape pun dekat wall sendiri. either personal problem or not. ade kacau kau ke? agak-agak kau taknak dan menyampah sangat tgk posting tuh. delete je from friend. tak payah pun. b****. fyi. lepas kau buat macam-macam dekat kiteorang. since that moment. aku start dislike ngkau dari life aku. btw. aku tak pernah and tak kenal pun kau sape. ahhh. yang p crite pasal mamat sucks tuh uatpe. dah la. malas nak cite pape. tata.

kalau suke LIKE ye.Photobucket

17 June 2011

...

.assalamualaikum.
grrrrr. gilak dah. how? my dear FYP! my dear ETR! my dear ASSIGNMENTS! my dear LAB REPORT! and all other my dears! mati la.


kalau suke LIKE ye.Photobucket

08 June 2011

.untung la.

.assalamualaikum.
untung la kt ruma. boleh online. haih. sedih online kt cc je. my money!!! haiyamak!! online kt cc pun gune duet! mcm neh hari-hari. finish la my money!!!!


kalau suke LIKE ye.Photobucket

01 June 2011

.1.

.assalamualaikum.
alhamdulillah. kelas dah settle daftar. lepas ni boleh fokus study pulak. by the way. sayang lebih la kat cik ikmal. hahahahahaha.sem neh nak 4 flat boleh? go zy! go! nanti dapat harte idaman! yeah!



kalau suke LIKE ye.Photobucket

27 May 2011

.

saye malas nak balek. saye nak wifi syg saye. dekat penang takde wifi. cne nak update blog. cne nak stalk heechul, hongki, seulong, big bang dan laen-laen? cne nak tumblring? cne nak chat ngan laling. taknak balek penang!! tolong la paham. penang bosan! takde wifi. cne nak donlod lagu. cne nak tau mv baru. cne. cne. cne!!!!! cepat lah habes. saye taknak penang lagik!



kalau suke LIKE ye.Photobucket

26 May 2011

.harapan.

.assalamualaikum.
harapan. penting kan? tapi. bagi harapan dekat orang tu salah kan? dah tahu kan. tapi kenape ade orang still do it? kawan. mule-mule kawan. lepas tu. ape pulak? couple? masalah timbul bile salah seorang dah berpunye. mcm mane? susah dah kan. so, takkan nak bagi lagi sorang makan hati, jiwe dan segale-galenye lah yang boleh dimakan. hahahahaha. right. berkawan mmg tak salah. tapi yang salah bile dah tertimpe terjatuh hati dekat kawan tu. susah dah kan? my mom. pesan dekat saye. 

"long. kawan tu kawan jugak. jangan sampai nnt kau saketkan hati orang. kawan biar ade batas."

but, me? semuenye saye punye syg. orang tu sayang. orang ni sayang. saye bukan nak lukekan hati orang. but saye dah biase panggil kawan-kawan yang rapat dgn saye mcm tu. yang mane saye selese nak kawan dgn mereke. baru lah perangai mengade dan menggedik tu ade. saye tak boleh nak ubah sebab dah jadi habit dari sekolah. if orang laen tgk, mesty mereke judge saye neh terok. sebab. saye dah berpunye. but. still sayang itu, sayang ini. i'm not a person yang terok sgt. just perangai dah macam tu. suke menggedik tak kene tempat.

pade sape-sape yang know me. tahu lah. and pade sape yang ade kawan tu. jangan anggap siriyes. but if korang suke kat kawan korang tu. jgn la buat sampai dye rase tak selese. and when it comes to a girl. feeling ni susah. but it comes to a boy. mereke akan sentiase pendam. jadi. hati-hati dgn limpa, kaki, tangan hati dan perasaan orang.



kalau suke LIKE ye.Photobucket

.you and i.

.assalamualaikum.
pagi dah bute. tapi tak tido lagi. ape nak jadik ntah. saje je. nak post bende neh. lagu tema! si gedik ayam dan gedik itik. tak tau la kalau si gedik ayam siriyes. hahahahahahahaha. ape la. masok ayam itik pulak. okay. just enjoy yeah!

No matter what happens
Even when the sky is falling down
I’ll promise you
That I’ll never let you go
Oh~~~Oh~~Oh~~~oh~~Oh~~~oh~~Yeah~~~
You, When I fell
you held me back up with an unfaltering gaze
And You, through those sad times
held my hands till the end of the world
[Chorus]
I might be a shabby person who has never done anything for you
But today, I am singing this song just for you
Tonight, within those two eyes and a smile
I can see the pains from protecting me
You and I together. It’s just feels so right
Even though i bid you goodbye, to me this world is just you
You and I together, don’t ever let go of my hands
even though i bid you goodbye, to me this world is just you
Our love has changed a bit by bit just like others
But don’t be sad
Hopefully I will be someone who you can trust like an old friend
and someone you can lean onto
I promise you that I’m be right here baby
[Chorus]
I might be a shabby person who has never done anything for you
But today, I am singing this song just for you
Tonight, within those two eyes
and smile I can see the pains from protecting me
You and I together. It’s just feels so right
Even though i bid you goodbye, to me this world is just you
You and I together, don’t ever let go of my hands
even though i bid you goodbye, to me this world is just you
I close my eyes lightly whenever I feel lonely again
I no longer fear when your breath holds me
No one in the world can replace you
You are the only one in I’ll be there for you baby
You and I together, It’s just feels so right
Even though i bid you goodbye, to me this world is just you
You and I together, don’t ever let go my hands
even though i bid you goodbye, to me this world is just you
Just you and I
Forever and ever..

kalau suke LIKE ye.Photobucket

.syukur.

.assalamualaikum.
jam da pagi. tapi tak reti nak tidur. hahahahaha. ayat nak skematic je kan. penat decorate. but. in je la yang mampu. penat dah nak pk. hihihihi. haaa. hari ni budak-budak UiTM dah dapat result. yeah! correct. hahahahahaha. ade yang kecundang. but ade gak yang berjaye. unutk yang berjaye. saye ucapkan tahniah! woooo! boleh belanje eskrem cney. kan? untuk yang kecundang. jgn give up. ade hikmah disebalik keputusan tu. okay?

nak buat sepatah empat patah ni. denga. bace tau.
saye nak ucapkan trime kaseh pade lecturer-lecturer yang aja saye dari sem 1. termasoklah kawan-kawan yang aja saye. tuh kire pangkat pengajar jugak la kan? terime kaseh pade prince charming saye. sebab. hari-hari dok engatkan saye study. tengkiu sygs! hihihihi.terime kaseh jugak pade pakcik2 dan makcik2 fudkot. sebab. kalau dwg takde saye lapa. and bile saye lapa. saye tak boleh study. kan? terime kaseh pade LAI-LAI MINIMARKET jugak. sebab sediekan APPOLO feveret saye. kalau tak de APPOLO tu, takde semangat nak belaja. haaa. tak lupe gak. pade BIG BANG saye. dan jugak artis-artis yang laen. sebab kalau dwg tak nyanyi untuk saye, saye tak bole fokus nak study.

okeh la. pade semuenye lah.JUTAAN TRILIONAN DAN SEGALENYE LAH. TERIME KASIH SGT!



kalau suke LIKE ye.Photobucket

24 May 2011

.baby.

.assalamualaikum.
dude. lame tak update kan. very long time lah no see. hikhikhikhik. terjatuh cinte dgn lagu nih.

LOVE seems to change so easily,
In place of our own greed, a painful scar is left,
Gotta let you go
And please don’t cry
I guess I was not really the person for you
I couldn’t hold back my stupid heart
Which pained you
And please don’t cry
Refrain:
Here is the end for the both of us,
And until the world would allow our love then,
Chorus:
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again
Verse Two:
Everyday, we are blinded by our anger,
What we were fighting about every minute,
I cried every night,
Baby I cried
All the long nights
I stayed up late crying,
I spent them all alone
Baby I cried
Refrain:
Here is the end for the both of us,
And until the world would allow our love then,
Chorus:
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again
Bridge:
Sometimes, when tears come to me,
I remember our beautiful memories
I hope that you won’t be hurt more,
And please don’t cry
Chorus:
It’s okay baby please don’t cry,
This long journey is about to end.
But someday, we will meet again,
In the next life, we will see each other again

kalau suke LIKE ye.Photobucket

21 May 2011

.kim hee chul.

.assalamualaikum.
fara. this is the video. tgk ye.



kalau suke LIKE ye.Photobucket

20 May 2011

.silence.

.assalamualaikum.
don't have any strength to faced it. it already reach the limit. thank you. i'm fine with it. just go. i don't want it anymore. lantak p la. what did you do with my heart? it so sudden. silence without any warn for me. warn for me to take action. what will happen next? i'm sorry. but. my heart just want to speak. it's better i let it go. but. look. already hurt your heart. but. my heart just want to say what i'm thinking about now. it's very important. because. that thing involved our story. dear. i'm sorry. but i didn't mean it. and sometimes i feel like i want to be alone. without you. but sometimes i think i need you more than everything. sometimes i think that how long we are in a relationship doesn't mean anything if we didn't happy with it. sometimes i think that you didn't love me like you used to. sometimes i feel like i'm the only girl in the world that didn't know how to give happiness for her partner. but can you tell me why. i don't want to blame anyone else. just enough. blaming myself for my own mistakes. it's more better. dear. can we break up for a certain time. i just want to be alone. didn't know why. but i want to. dear. i'm sorry. because i'm doubting your sincerity. but i need some space for me to motivate myself. i know. there no more space for me if i back off now. and yes. i don't want to. but. it just a feeling. dear. i'm so sorry for letting your heart ache. i'm so sorry and i meant it.



kalau suke LIKE ye.Photobucket

17 May 2011

.awak2.

.assalamualaikum.
nothing special. awak. betul ke? kenape saye rase mcm awak dah busan? kalau ye. kenape tak terus terang? am i not good enough for you dear? ke hati saye yang jahat. fikir bukan-bukan. tentang awak. mungkin. tapi. saye tak rase bnde yang same. macam mule-mule dulu. and yes. i don't know why. but i just keep hating you. but sometimes. i feel like dying if you aren't there for me. gosh. grammatical error banyak sgt. lantak la. malas nak fikir. nothing big deal kan. this my page. so. it's up to me right? hati. jangan fikir bukan-bukan ye. kenape hati ni. semenjak due menjak nih. selalu je. asyik nak tak tentu hale je. why syg?



kalau suke LIKE ye.Photobucket

15 May 2011

.tarikh luput.

dye marah saye.
saye jugak salah.
hmm.
bile la nak baek.
dye rindu saye kot.
sebab.
dye cari saye.
sampai sanggup tepon rumah.
^^,
like.
tapi.
haaaaaaa.
tolonglah.
CELCOM!!!!
kenape la kene ade tarikh luput!!!
nak topup malas.
-_-

*maaf. takdek gamba untuk ini entry.

kalau suke LIKE ye.Photobucket

.minat.

.assalamualaikum.
keeps hyper. haha. tibe-tibe je nak buat post neh. agak-agak. ade orang nak bace tak? smlm. my younger little tiny brother[tiny ke?] sedap je dok sound saye. padehal saye kakak neh. amboi. tampa nnt. baru tahu. ok ok. dye sound cney. 

abg : eh long. kau dok MINAT dieorang neh bukannye kau dapat KAWEN ngan dieorang pun.
saye : ????[senyap je la]

haaa. what do you think? ade ke patot? tak patot kan dye says something yang ngeng mcm tuh. saye rase la. dye mesti bengang tgk saye teGEDIK-GEDIK depan lappy SENYUM SORANG-SORANG kan? bia la. its my own way to express my GEDIK. nak buat cne kan. karang kalau dok GEDIK ddepan orang. sume pakat pulaukan saye nnt. APE PUN TAK BOLEH!

actually. bukan nak burok kan my little tiny bro neh. but. wanna shout out loud la kan. pade sape-sape yang ber THINKING like my little tiny bro neh. baek kome ubah persepsi korang. because. ok. minat tak semestinye korang akan sehidop dan semati dgn orang yang korang minat tuh. actually. minat tuh universal la. everybody ade hak untuk minat somebody else kan? lumrah. ADDICT? kalau pasal tuh. saye nak komen gak. salah ke kalau saye ADDICT dengan mamat korean? like what i just told you all. its a way to express my interest. tak de derr yang lebih-lebih. and for your information. saye bukan HARDCORE punyer fans ok. BUKAN!!! itu harus ditegaskan. ok. i admit it. i'm now ADDICTED to korean. everything about korea. salah ke? from what i know. bende tu tak salah as long tak buat bende mengarot. am i right? lagi pun. saye bukan HARDCORE FANS. i'm just ORDINARY FAN THAT ADDICT TO THEM. ok? alah. ADDICT je. kalau saye tak dapat pegi konsert dieorang pun saye tak de la sampai tahap nak bunoh diri. masok tivi. sedih-sedih. meraung-raung. sebab ape? just because tak dapat attend concert dieorang je. i'm not like that la. ok?

and plus. minat somebody tu tak salah but yang salahnye bile you all da minat then you all p gune-gune kan orang tu pulak.tuh salah tau. ingat. nak minat tak salah.

wallpaper lappy ^^


kalau suke LIKE ye.Photobucket

.macam tu.

.assalamualaikum.
keeps hyper ok. short entry je. sebab. tadi bukak fesbuk. dekat homepage. tgk NUR 'ATIQAH SAMSUDIN post adelah one blog neh. hmmm. tertarik nak bukak. then. saye pun bukak. and guess what. menarik gak la. menarik dari segi ape. you all kene bukak. hahahahaha. saye taknak bagik link but. cari sendiri dekat wall cik NUR 'ATIQAH SAMSUDIN okey? heee. nak cakap saye neh gud-gud pun tak boleh. yelah. semue orang tak perfect. but. tuh la. just nak gtaw yang jgn nak dok cakap bende yang tak elok even kite baek mane skali pun. and jgn lah nak bangge sgt dok kutok orang if korang pun tak tau ape-ape pun. ok? saye pun tak la perfect mane. mmg diakui selalu dok ngutok org. but. bertempat. so. cari blog tuh. and nilai la sendiri entry-entry dye. sekian.



kalau suke LIKE ye.Photobucket

.lappy.

.assalamualaikum.
keeps hyper. hahahahahaha. fyi. my lappy da beng. mcm tuan dye gak. haiyamak. how come la. tuh la zy. sumbat lagik bnyk2 dalam lappy tuh. haiya. lepas tuh. berat. ye la. da banyak isik. mane tak berat. then. saye pun menyelongkar my lappy terchenta. hambek kau. 


ok. kalau nak diikotkan. memang tak terok. but. haih. leceh. don't like la lappy lembab. then. carik ape puncenye. masalah datang dari sini. 


and i found it. folder for korean sahaje bernilai 11.8GB. mcm mane tak sipot lappy. tuh baru yang betul ade dalam folder. yang tengah donlod laie.hadoi. bole mati mcm neh. susah kalau da addict neh. and plus. certain yang mane mcm sengal tuh. da dilupuskan. berat hati. but. gudbye je la. dari lappy berat. baek den buang ekau dolu. hahahahahahaha. adekah salah satu punce wallpaper saye?


ni la wallpaper lappy saye. comel kan. meet mr. kure-kure. saye rase sebab wallpaper ini jugak la. ^^,



kalau suke LIKE ye.Photobucket

14 May 2011

.g-dragon.

.assalamualaikum.
peeps. saje buat entry ntah pape neh. my mr. G punye statement. tak tahu la betul ke tidak. amek dari TWITTER je. 

1)I don’t always want to aim to be number 1, but I don’t like to be number 2. - GD

2)I don’t like to shoot and try all the huge things just at once. I want to grow up with my fans. - GD

3)When it comes to love, I make my relationship feel like we’re close friends. - GD 

4)When I’m back from the stage, I change myself to be the real me. I don’t like to act like a celebrity. - GD 

5)For me, Big Bang are my family, also my close friends, related ones who accepts me and who I respect from the bottom of my heart - GD

6)The reason why I think the distances between fans and us is really important is because when I was young, I was very glad that my favorite artist touched me on the stage. I think I will never forget that feeling in my life, so I want to make my fans feel the same as much as possible. - GD

7)To define the word “close friends”, I will say it’s the people who understand each other without saying any words - GD 

8)"I think my mother was much greater than me." - GD 


actually bnyak lagi. but malas nak selongkar. thats why la i suke my mr. G.
love his rabbit teeth.



kalau suke LIKE ye.Photobucket